Street

På lektionerna jobbar vi mycket med koreografier och det sceniska språket. Vi dansar som man gör i musikvideos och det vi ser i sociala medier. Musiken kan variera brett och olika dansstilar kan blandas. En klass där uttryck och danstekniker får mötas.

 

Dancehall

Dancehall är en dansstil från Jamaica. Dancehall är inte bara en dans, utan också en kulturell uttrycksform. Dancehalls karaktäristiska drag inkluderar snabbt fotarbete, isolerade kroppsdelar och rytmiska rörelser.

Afro Fusion

Afro Fusion är en dynamisk dansstil som blandar traditionella afrikanska danssteg med element från olika moderna dansstilar.

House

House är en energisk och rytmisk dansstil som utvecklades i Chicagos klubbscen på 1980-talet. Karaktäriserad av snabba fotarbete, viktförskjutningar och improvisation, speglar house-dansen ofta den pulserande elektroniska musiken och skapar en känsla av gemenskap och frihet på dansgolvet.

Contemporary

Contemporary är en konstnärlig dansstil som kombinerar traditionella och moderna tekniker, med fluida rörelser och emotionell djup. Dansformen tillåter utforskning och skapar en personlig tolkning av berättelser och känslor genom kroppsrörelser.

High heels

Detta är en stilfull och självsäker dansform där dansarna bär högklackade skor för att framhäva elegans och attityd. Dansen kombinerar olika stilar som exempelvis Jazz och Street men fokuserar på smidiga rörelser, kroppskontroll och uttryck.